Celzouten

Wat doen celzouten? Waar zijn ze goed voor?

  • Ontslakking, ontgifting en versterking van het bindweefsel
  • verbeterde benutting van mineraalzouten uit voeding
  • oplossen van blokkades in de stofwisseling
  • regulering van de zuur-basehuishouding
  • afvoer van stofwisseling en spijsvertering
  • opheffen verstoppingen
  • zuivering van weefsel, bloed en lymfe
  • vitalisering van het lichaam

Schussler celzouten zijn geen voedingssupplementen. Schusslerzouten bevatten slechts sporen van minerale verbindingen, dus geen grote hoeveelheden die mineraalstofreserves zouden kunnen aanvullen. Ze zijn biochemische functiemiddelen die de lichaamsfuncties stimuleren.

Schussler kende als ervaren homeopaat de mogelijkheden tot verdunning. Door de verdunnings- en verwrijvingsprocessen worden de moleculen van het minerale zout geïsoleerd en fijn verdeeld. Deze verdunning maakt tegelijkertijd de opname van minerale zouten via het mondslijmvlies mogelijk. Dat heeft als voordeel dat de minerale zouten niet via de maag hoeven te worden ingenomen, waar de agressieve maagzuren de opname kunnen wijzigen of zelfs verhinderen.

Nog een voordeel van verdunning is dat er geen overdosering mogelijk is!

Dosering

Algemene ondersteuning: 3-9 tabletten per dag
Chronische aandoeningen: 9-24 tabletten per dag herstel diepere reserves
Bijzondere belasting: min. 12 tabletten per dag
Acute gevallen: iedere 3-5 minuten 3 tabletten in de mond laten smelten net zolang totdat de klachten verminderen. Er is geen bovengrens.

In het begin kan een sterke behoefte zijn aan een of meerdere celzouten. Het lijkt of je eraan verslaafd bent. Dit is maar tijdelijk en laat de grote behoefte van het lichaam zien. Wanneer het tekort is aangevuld zal ook de behoefte minder worden of verdwijnen.

De dosering is afhankelijk van persoon en klacht. Sommige mensen merken al veel positieve veranderingen bij een kleine hoeveelheid van 3 per dag. Er zijn echter ook mensen, die grotere hoeveelheden nodig hebben, tot wel 30 tabletten per dag. Sommige oudere klachten hebben langere tijd nodig om te herstellen.

Manier van innemen

tabletjes onder de tong in de mond laten smelten. Per keer maximaal 3 tabletten, even wachten tot ze gesmolten zijn en dan de volgende 3. Ze kunnen in willekeurige volgorde worden ingenomen.

Dagelijkse hoeveelheid tabletjes in een kan water oplossen, water wordt troebel door de lactose. Dit drink je gedurende de hele dag in kleine slokjes op. Telkens even het celzoutwater 1 tot 2 tellen in de mond houden voordat je het doorslikt. Geen metaal gebruiken.